Diumenge, 20 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Tecnologia i Ciència Redacció - 25-04-2005.
La passarel·la és la més gran de l'Estat Espanyol d'aquestes característiques

La pasarel·la de les Esglésies de Sant Pere, distingida amb una menció dels premis construmat 2005
La Passarel·la de les Esglésies de Sant Pere ha estat distingida amb una menció dels Premis Construmat 2005 a la Innovació que organitza el Saló Internacional de la Construcció, Construmat-Barcelona, amb la col·laboració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. La secretaría tècnica dels premis va a càrrec de l'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC).

Aquesta obra, inaugurada el juny del 2004, ha rebut una de les mencions de les tres categories dels Premis Construmat 2005, concretament en l'apartat d'Enginyeria Civil. El jurat del certamen ha distingit la passarel·la per "l'elegant encaix d'una solució tècnica actual en un entorn urbà d'alt valor, que manté un òptim equilibri entre els aspectes estètics i estructurals, manifesta un alt nivell i dóna lloc a una obra encantadora". En aquesta categoria d'Enginyeria Civil, el primer premi ha estat pel Parc Oceanogràfic de València. En l'onzena edició dels premis Construmat, també s'han concedit premis i mencions a altres dues categories: a l'Edificació i al Producte per a la Construcció.

El projecte de la Pasarel.la de les Esglésies de Sant Pere va ser obra de l'equip tècnic de R.G.A. Arquitectes i Ingenyeria Reventós, SL, mentre que la construcció va anar a càrrec de l'empresa ACSA AGBAR Construcción SA. Aquesta obra es va portar terme amb l'objectiu de connectar el Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere amb el futur Museu de les Esglésies de Sant Pere que s'obrirà al carrer de Salmerón. El projecte forma part del marc del Pla Director de les Esglésies de Sant Pere i va suposar una inversió de 824.058,12¤.

La passarel·la té una longitud de 80 metres i una estructura molt moderna i espectacular, sustentada mitjançant cables tensats que s'integren al Parc de Vallparadís, de manera que no té cap pilar ni cap cable penjat visible. És la més gran de l'Estat Espanyol i una de les de major longitud d'arreu que s'hagin construït amb aquest sistema. El rècord està a EEUU amb una passarel·la d'uns 130 metres de longitud per sobre del riu Sacramento.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1