Divendres, 15 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Opinió Redacció - 22-10-2004.

Contra el Quart Cinturó: A la ciutadania amb consciència ambiental i territorial!
Campanya de denúncia del Col·lectiu ad-hoc Menys ciment i més coneixement! sobre el Quart Cinturó i en concret de les darreres manifestacions del govern de la Generalitat a favor de construir l'autovia en el tram comprés entre Abrera i Terrassa.
A la ciutadania amb consciència ambiental i territorial!

Recentment el President Maragall ens ha anunciat el seu interès en tirar endavant el tram Abrera-Terrassa del Quart Cinturó i deixar en suspens la resta del projecte. ERC i ICV no han tardat ni cinc minuts en celebrar-ho i reclamar l'autoria de l'anunci presidencial (El Punt, 8-10-2004). Mentrestant el Conseller Nadal ratificava a Girona davant de les cambres de comerç el projecte Abrera-Terrassa-Castellar del Vallès (La Vanguardia 9-10-2004). S'albira, doncs, a les portes de la discussió del pressupost de l'Estat pel 2005 la dotació econòmica, en tràmit d'esmena o a través de l'anunciada "Agencia Nacional de Carreteras", pel tram Terrassa-Abrera. Però per què tot plegat?

1-L'únic tram del Quart Cinturó que té aprovat l'Estudi informatiu (14-07-2003) i que disposa de declaració d'impacte ambiental (22-03-2001) és l'Abrera-Terrassa.

2-El mes de maig de 2003 el Ministerio de Fomento va licitar l'estudi constructiu del tram Abrera-Terrassa i el va desglossar en tres parts per facilitar l'execució de l'obra (el període per redactar l'estudi era de 12 mesos).

3-Actualmet, tothom sap que l'únic tram del quart cinturó que tècnica i administrativament es pot tirar endavant és l'Abrera-Terrassa.

4-Si fóssiu el President o el Conseller de PTOP defensaríeu el tram Terrassa-Granollers si durant aquesta legislatura no hi ha cap possibilitat tècnica ni econòmica per executar-lo i alhora incomoda a part d'ERC i ICV?

5-La declaració pública del President Maragall sobre el tram Terrassa- Granollers no és solvent ja que no es deriva de cap acte jurídic , ni administratiu del Govern.

6-CiU i determinats sectors empresarials exigeixen per enguany tot el projecte del quart cinturó (Abrera-Granollers) quan saben que això és impossible de realitzar-se. Aquesta demanda demagògica permet al Govern de Catalunya exercir una actitud conciliadora tant amb els sectors favorables a la construcció del Quart Cinturó com amb els contraris. I també li permet visualitzar que ERC i ICV influeixen dins del Govern. D'aquesta manera i davant de l'opinió pública, tothom es pot donar per satisfet, executant el que de fet ja estava previst per l'anterior Govern de Madrid.
Actitud i acció Cívica

Si comparteixes aquesta reflexió et proposem que enviïs el següent text o el que creguis adient a: Joan Puigcercos (infoaesquerra·org) i Joan Herrera (iniciativaaic-v·org).
_______________________________________________________________________
Benvolgut,

Moltes vegades heu manifestat el vostre rebuig al projecte del Quart Cinturó des d'Abrera fins a Granollers, amb la participació a les manifestacions convocades per la Campanya Contra el Quart Cinturó així com amb nombroses iniciatives parlamentàries i municipals . Actualment part del Govern de Catalunya i determinats partits polítics volen tirar endavant el primer tram del Quart Cinturó (Abrera-Terrassa) i per aquest motiu us demano fermesa i coherència amb la vostra trajectòria política.

Com ja sabeu, actualment no existeix cap dotació per aquest projecte en ls pressupostos de l'Estat presentat pel Govern d'Espanya, però encara es pot habilitar a través de diverses iniciatives parlamentàries o la futura "Agencia Nacional de Carreteras". Malgrat algunes d'elles permetrien, de manera formal, demostrar el vostre rebuig no serien eficaces per evitar la construcció del tram Abrera-Terrassa. Per aquest motiu, us encoratjo en la vostra tasca en el Congrés , per evitar-ho.

Espero que el vostre compromís polític amb la ciutadania i els sectors ambientals del país sigui suficient per evitar la fragmentació i suburbialització d'un territori amb identitat pròpia. Tot plegat en nom d'un dèficit d'infraestructures viàries, més mediàtic que real i on no es plantegen quines són les veritables necessitats per resoldre els problemes de mobilitat del nostre territori, i d'una nova economia que precisament el que requereix és més inversió en coneixement i menys en ciment.

Cordialment,


(Nom i cognom)
_______________________________________________________________________

Moltes gràcies per la vostra atenció i us agrairíem que féssiu corre
aquesta iniciativa cívica i ecologista

Col·lectiu ad-hoc Menys ciment i més coneixement!

El Vallès / Baix Llobregat, 9 d'octubre de 2004
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1