Dijous, 14 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Oci i Lleure Club Catalunya - 22-02-2008.

La guardonada pel·lícula La escafandra y la mariposa, al Club Catalunya
Premi al millor director en el Festival de Cannes, Globus d'Or a la millor pel·lícula estrangera i al millor director, i nominada a quatre premis en els Oscar que es lliuren en la matinada del dilluns 25 de febrer –millor director, millor guió adaptat, millor fotografia i millor muntatge-; La escafandra y la mariposa es pot veure a partir d'aquest divendres al Club Catalunya.

La pel·lícula, dirigida per Julian Schnabel –Basquiat, Antes que anochezca-, explica les vivències de Jean-Dominique Bauby; el redactor en cap de la revista Elle que patí una embòlia massiva, el 8 de desembre de 1995, i fou víctima de l'anomenat síndrome del cautiveri.

Després de vint dies d'estar en coma, Jean-Dominique queda totalment paralitzat; no pot parlar ni moure's, o menjar i respirar, sense assistència. És conscient de tot i té la ment plenament activa, però es troba presoner del seu cos. Solament amb el parpelleig del seu ull esquerre pot comunicar-se amb l'exterior.

A La escafandra y la mariposa, basada en el llibre dictat pel protagonista, Julian Schnabel fa tot un exercici de llibertat creativa, en especial pel que fa a l'ús de la càmera subjectiva a l'hora de traslladar a l'espectador la perspectiva sensorial del protagonista.

Amb imatges descentrades, brillants, coloristes, encegadores o desenfocades, Schnabel ens col·loca en la perspectiva visual de Jean-Domnique Bauby. La pel·lícula està protagonitzada per Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, i compta amb la participació de Jean-Pierre Cassel i Max Von Sydow.

Jean-Dominique Bauby va poder transmetre el que volia dir, amb l'únic parpelleig del seu ull esquerra que servia per dir sí o no a la lletra o paraula que escoltava. Deu dies després que el seu llibre es publiqués, va morir. Era el 9 de març de 1997.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1