Divendres, 15 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Mobilitat Redacció - 09-10-2004.

Maragall aposta per "fórmules alternatives" per substituir el Quart Cinturó entre Terrassa i Granollers
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha defensat la recerca de "fórmules alternatives" a la construcció del Quart Cinturó en el tram que hauria de connectar Terrassa i Granollers. S'ha mostrat així partidari de "no construir més carreteres si podem resoldre determinats problemes de mobilitat millorant l'eficiència de la xarxa".

Maragall ha invitat el president del grup parlamentari de CiU, Artur Mas, a "no ser presoners de les paraules" i ha assegurat que "això ho arreglarem", després que el líder convergent l'instés a la sessió parlamentària de control a "arriscar-se" i a "jugar-se-la", "imposant el seu criteri" en el si del Govern tripartit per garantir la construcció d''aquesta infraestructura, a la qual ICV-EA s'hi oposa.

"La seva opinió és determinant", l'ha advertit Mas, garantint-li que "ens tindrà del seu costat, aquí i a Madrid" per fer prosperar la construcció de l'eix viari que ha de comunicar les comarques del Vallès Occidental i el Baix Llobregat. "Si finalment no es fa", ha previngut Maragall, "el mèrit serà d'altres, la culpa serà seva i el perjudici serà per a tot Catalunya".

El president ha garantit que "és voluntat del Govern millorar la comunicació" a la zona mitjançant "infraestructures que tinguin un mínim impacte ambiental" i ha assegurat que ja està aprovat l'estudi d'impacte del tram entre Abrera i Terrassa i que "s''està acabant el projecte de construcció" d''aquesta part del Quart Cinturó. Segons Mas, no continuar l'eix fins a Granollers "és un error", perquè la via hauria de connectar en aquest punt amb la que enllaça amb Mataró.

Maragall ha defensat incrementar la connectivitat de la zona millorant la xarxa vial existent i impulsant "la creació d'una xarxa de metro regional que connecti l'àrea metropolitana" de Barcelona "amb l'eix transversal ferroviari i la nova línia orbital Mataró-Vilanova" que projecta construir el Govern català.

Encara que el programa electoral del PSC incloïa la construcció del Quart Cinturó entre Abrera-Terrassa-Granollers com a vertebrador de l'àrea metropolitana de Barcelona, l'acord de govern del Tinell es limitava a apuntar la necessitat de millorar les comunicacions entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. Per això, tant ICV-EA com ERC, s'han manifestat satisfets perquè Maragall s'hagi circumscrit a "el que posa" en el pacte tripartit.

Per al portaveu parlamentari d'ICV-EA, Joan Boada, l'anunci de Maragall a la sessió de control és "molt positiu" i ha advocat per buscar, a partir d'ara, "el consens de les forces econòmiques, socials, polítiques i ecosocialistes per veure com comuniquem tan bé com es pugui" aquestes dues comarques. Segons Boada, "el que no podem fer és continuar agafant projectes de fa vint anys i posar-los sobre la taula" i ha destacat que "ara hi ha unavisió més moderna i sostenible" de les comunicacions. A més, s'ha manifestat convençut que el conseller de Medi Ambient, l'ecosocialista Salvador Milà, treballarà amb Política Territorial per dissenyar una comunicació "al més eficaç possible" i ecològica.

Per part seva, el diputat d'ERC Xavier Vendrell ha considerat que el posicionament de Maragall "no és cap sorpresa" ja que "s''emmarca en el contingut del pacte del Tinell". En aquest sentit, ha assenyalat que "al marge que, anteriorment, hi hagués diferències entre els socis" del tripartit, "ara hi ha un acord que cal aplicar i celebrem que el president es posicioni en el sentit que estableix aquest acord".
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1