Divendres, 15 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Mobilitat Josep Sort - 01-06-2004.

La Campanya Contra el Quart Cinturó porta quatre mesos esperant reunir-se amb el conseller Joaquim Nadal
El passat mes de febrer la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) va enviar una carta al conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, sol·licitant-li una entrevista. Quatre mesos després, aquesta entrevista encara no ha tingut lloc ni s'han agilitzat altres contactes tècnics que també es sol·licitaven a la carta. Des de la CCQC, que aplega més de 270 entitats, creiem que el projecte del Quart Cinturó és un element clau dins les polítiques territorials de la Regió Metropolitana de Barcelona i que mereixeria una atenció molt més acurada des del Departament de Política Territorial.

Manca de diàleg tècnic i polític
L'objectiu de l'entrevista sol·licitada era poder dur a terme un intercanvi d'opinions i posar a l'abast del govern de la Generalitat tota la informació tècnica de què disposem, fer-li arribar les nostres inquietuds en relació amb el projecte del Quart Cinturó o Autovia Orbital de Barcelona i poder conèixer de primera mà la posició del govern.

La CCQC es va reunir abans de les eleccions catalanes amb el dirctor General de Carreteres, Jordi Follia (encara al govern al mateix càrrec) i amb Manel Nadal (actual secretari per a la mobilitat) per fer-los arribar documentació tècnica amb l'ànim d'estimular un debat sobre la conveniència del Quart Cinturó. Sis mesos després de l'entrada del nou govern de la Generalitat, la CCQC no ha pogut tenir cap contacte tècnic o polític amb el Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya.

La manca de definició d'un model de mobilitat perpetua la congestió
La Campanya considera que la Generalitat de Catalunya està jugant un paper molt passiu en la gestió de la mobilitat a la segona corona metropolitana. Una prova d'això és el retard en l'aprovació i creació dels instruments previstos en la llei de mobilitat 9/2003, de 13 de juny.

L'últim episodi notable es l'anunci fet per en Manel Nadal del retard de 2 o 3 anys en la posada en funcionament de línia Mollet-el Papiol, la cinquena línia de rodalia de Renfe, que ha d'unir Martorell amb Rubí, Sant Cugat del Vallès i la Universitat Autònoma. Aquesta és una línia llargament reivinicada des de la Campanya Contra el Quart Cinturó. La seva posada en funcionament ha estat anunciada nombroses vegades però en cap cas s'havia arribat a la situació actual en que les estacions estan a punt d'inaugurar-se i no es podran utilitzar fins d'aquí a 2 o 3 anys. Aquest nou aplaçament posa en evidència la manca d'una política que redueixi els dèficts de la xarxa ferroviària, provocant així la consolidació d'una mobilitat basada en el transport privat que tendeix a a perpetuar la congestió de la xarxa viària.

Manifestació a Terrassa el 20 de Juny
Amb l'objectiu de mostrar el rebuig ciutadà al projecte del Quart Cinturó i aconseguir així l'inici d'un debat en profunditat sobre la planificació territorial al Vallès, el Penedès i el Baix Llobregat, la CCQC ha convocat una manifestació a Terrassa el proper diumenge 20 de juny, a les 11:30 a l'Estació de RENFE.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1