Divendres, 15 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Mobilitat Josep Sort - 14-12-2003.

Més de 2.000 persones es manifesten a Abrera en contra del Quart Cinturó
Més de 2.000 persones s'han manifestat avui a Abrera contra el projecte del Quart Cinturó. Aquesta és la primera mobilització ciutadana contra el Quart Cinturó que es realitza al Baix Llobregat, que demostra així també la seva ferma oposició al projecte. Aquesta Manifestació, la primera que convoca la Campanya Contra el Quart Cinturó des de l'any 1998, suposa una nova empenta en la lluita contra aquest projecte. La manifestació ha estat en tot moment animada per gegants i grallers i ha acabat davant l'Ajuntament d'Abrera, des d'on Pep Riera ha llegit un Manifest (El manifest és al final de l'article).

Amb aquesta manifestació, la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) vol demanar al nou govern de la Generalitat que exigeixi al Ministeri de Foment a retirada definitiva del projecte i redirigeixi la inversió prevista en infraestructures de transport molt més necessàries i més coherents amb l'objectiu d'aconseguir un model mobilitat sostenible. El manteniment de la tramitació del Tram Abrera-Terrassa del Quart Cinturó suposaria una incoherència des del punt de vista tècnic i administratiu. Qualsevol projecte de connexió entre aquests dos àmbits caldria fonamentar-se tècnicament de nou, ja que els estudis existents fins ara no reuneixen les mínimes garanties tècniques. Així mateix, un canvi en l'objectiu i la tipologia del projecte fa necessari una nova tramitació i un canvi en la seva titularitat.

Des de la Campanya reclamem que aquest nou govern realitzi, previ a qualsevol proposta, un estudi dels dèficits de les infraestructures de transport a la Regió Metropolitana de Barcelona i una vegada reconeguts aquests dèficits es prioritzin aquells projectes que afavoreixin un model de mobilitat més eficient energèticament i amb menys impactes sobre els espais naturals i sobre el teixit urbà existent.
MANIFEST D'ABRERA

Pep Riera durant la lectura del manifest
Les entitats i organitzacions polítiques, veïnals, ecologistes, culturals i sindicals que formem part de la Campanya Contra el Quart Cinturó hem convocat aquesta manifestació a Abrera per dir un cop més No al Quart Cinturó.

- Diem NO al quart cinturó perquè és un projecte que forma part d'un model urbanístic caduc, basat en les grans infraestructures, que no està pensat a l'escala de les persones sinó dels vehicles i que pretén colonitzar els espais agrícoles i naturals de les nostres comarques.

- Diem NO al quart cinturó perquè hipotecaria el futur de les nostres planes i fragmentaria irreversiblement el territori, perquè és un projecte totalment incompatible amb la conservació d'espais de gran valor natural i paisatgístic del Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès.

- Diem NO al quart cinturó perquè defensem que cal optimitzar la xarxa viària ja existent, millorant els accessos i enllaços de les vies ràpides, dedicant recursos al manteniment de les carreteres secundàries, eliminant els peatges.

- Diem NO al quart cinturó perquè volem dir ben clar prou agressions al territori.

Per tot això, avui, des d'Abrera:

- Reclamem un debat ciutadà ampli amb implicació de tots els sectors socials, que garanteixi l'aplicació de mecanismes de participació ciutadana, per reflexionar profundament sobre el model de mobilitat de Catalunya i avançar cap a una nova gestió del territori, que prioritzi criteris com ara la qualitat de vida i el respecte pel patrimoni natural i cultural.

- Demanem al nou govern de la Generalitat de Catalunya que es comprometi a aconseguir la retirada definitiva del Quart Cinturó, en tots els seus trams, i que estudiï solucions alternatives a les problemàtiques de mobilitat que siguin ambientalment sostenibles, econòmicament racionals i que apostin pel ferrocarril com a mitjà de transport de futur.

Fa onze anys que diem NO al Quart Cinturó i cada dia som més les organitzacions del Vallès, del Baix Llobregat, del Penedès¦ que ens apleguem per dir-ho cada cop més fort. Ni un pam del Quart Cinturó. Ni l'han fet ni el faran!!!

Abrera, Baix Llobregat, 14 de desembre de 2003
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1