Dijous, 14 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Mobilitat Marc Ferrer - 20-04-2007.
Inici de les obres del Quart Cinturó del tram Terrassa-Viladecalls.

Comunicat de la CUP sobre les obres del Quart Cinturó
Davant la noticia de l'inici de les obres del Quart Cinturó del tram Terrassa-Viladecalls, a la carretera de Rellinars a l'alçada de Can Cardús, des la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa, volem manifestar una vegada més, la nostra rotunda oposició pel greu impacte ambiental i la pèrdua irreversible, per ocupació o fragmentació, de la major part dels espais agrícoles i forestals de les nostra comarca, alhora que prepararia el terreny perquè l'especulació acabés de destrossar uns paisatges teixits per segles d'història. A més, ens preocupa i molt, l'impacte que, des del punt de vista socioeconòmic, tindrà el Quart Cinturó, un impacte especialment dur en el barri de Can Trias de Viladecavalls.

Des de la CUP també volem manifestar la nostra preocupació per la poca valentia de ICV i ERC, ja que malgrat les discrepàncies amb el PSC sobre l'execució d'aquesta infraestructura, no fan cap acció ferma ni decidida per a poder aturar les obres i una vegada més, tal com ja va passar la setmana passada davant l'anunci de l'estudi sobre el 4rt Cinturó que va encarregar el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), els dos socis del PSC, a part de les declaracions en contra, no fan res més. A més, també trobem una gran contradicció, les paraules del conseller de Política
Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, quan va afirmar que "ningú trobarà en el si del Govern cap tipus de discrepància" sobre el Quart Cinturó. Qui està enganyant a qui?

També volem denunciar que casualment el 4rt Cinturó, torna a la palestra en ple debat del desgavell dels trens de rodalies de Renfe a Barcelona i sobre el traspàs de les seves competències a la Generalitat. Per alguns, la solució és construir el Quart Cinturó, una autovia caríssima, faraònica, que estimularà encara més el transport privat. Una infraestructura que no resoldrà els problemes de trànsit i només servirà per destruir els espais naturals del Vallès i, sobretot, fomentar l'especulació immobiliària.

Des de la CUP, creiem que és totalment necessari un canvi de model. Invertir i millorar el transport públic, facilitar l'accessibilitat i el dret de mobilitat a tothom, no només als que disposen i es desplacen amb cotxes privats. Cal saber compaginar les àrees urbanes compactes, amb qualitat de serveis i cohesió social, amb la preservació del territori, la conservació dels espais naturals, amb valors paisatgístics, culturals, agroforestals i ecològics irrepetibles.

Finalment volem convidar a la ciutadania a sumar a la següent acció que es farà des de la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC): el proper diumenge 6 de maig es remarcarà el sender de gran recorregut (GR-97), una senyalització que es farà de manera coordinada en tot el seu recorregut entre grups dels diferents municipis per on discorre la seva traça. Recordem que el GR-97 enllaça la Tordera i el Llobregat, entre Sant Celoni i Abrera, seguint una traça paral•lela a la projectada en el Quart Cinturó, i posant de relleu el ric patrimoni paisatgístic i cultural que desapareixeria si el Quart Cinturó fos construït.

No al 4rt Cinturó!

Terrassa, 20 d'abril de 2006
CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR - TERRASSA
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1