Dilluns, 23 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Internet Redacció - 24-02-2006.

Una web permet trobar els restaurants i els hotels on s'hi pot fumar i on no
L'aplicació de la llei antitabac ha generat, en aquests primers mesos de la seva aplicació, nombrosos problemes entorn de la seva execució pràctica, a més de generar una gran quantitat de dubtes i interrogants sobre la mateixa, sobretot en el relacionat amb la possibilitat de determinar amb exactitud quins són els establiments que permeten fumar i quins són els quals no. La iniciativa portada a terme per www.fumarsifumarno·com permet a l'usuari esbrinar i identificar a aquells locals que permeten aquesta pràctica i als quals no.

La nova llei antitabac ha convertit l'hàbit de fumar en una tasca veritablement complicada d'executar, sobretot si es pretén realitzar en algun local públic. De fet, la nova llei ha afectat molt directament al sector hostaler ja que obliga als locals de més de cent metres quadrats, a establir zones de fumadors i no fumadors, en cas que s'opti per l'opció de local amb fums, a més si opten per aquesta primera opció, els locals haurien d'habilitar un lloc específic i amb ventilació independent per a això. Abans de l'elaboració de la llei, només existien restriccions per a les sales d'espectacles, en les quals havia d'especificar-se convenientment quines eren les zones de fumadors.

Igualment, la ministra de Sanitat, Elena Salgado, ha realitzat unes declaracions que assenyalen la possibilitat d'anar “un pas més enllà“ quant als locals de menys de 100 metres quadrats on es continua fumant. “Estudiaríem mesures que incentivin els locals sense fum, però no de prohibició“. Per tot això, la sensació d'inseguretat i desconeixement fan mossa en el fumador que realment no sap, ni on, ni com pot exercir el seu dret a fumar.


Doncs bé, aquest problema queda resolt gràcies a una iniciativa a la xarxa de xarxes. Una nova pàgina web informa a l'usuari d'on pot i on no pot, exercitar aquest dret. En paraules dels seus promotors i més concretament del seu Soci-Director Juan Luis García “en aquests moments estem donant entrada a tots els locals, per a, posteriorment, col•locar-los en l'apartat que correspongui, segons es pugui o no fumar. Creiem que la nostra iniciativa aclarirà les coses i permetrà tant als fumadors, com als no fumadors, saber exactament on poder acudir a realitzar els seus escapades gastronòmiques, sense haver de sofrir sorpreses desagradables a la porta del local que hagi estat triat”.

La recerca en el directori és fàcil i ràpida. El procés és per Comunitat autònoma – Província – Ciutat – Barri i, els apartats de classificació són tres: FUMAR SI, FUMAR NO i MIXT. Fins i tot la iniciativa web permet als establiments que ho desitgin donar-se d'alta de forma senzilla i ràpida.

Web: http://www.fumarsifumarno.com
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1