Dilluns, 23 de setembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Internet Redacció - 17-01-2006.

Tots els llocs en un sol lloc
L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha presidit aquesta tarda l’acte de presentació del portal terrassa·net (www.terrassa·net), un projecte pioner a Catalunya impulsat per l’Ajuntament de Terrassa i Caixa Terrassa. Es tracta del primer portal de Catalunya que ofereix un espai de comunicació, serveis i debat sobre Terrassa a empreses, institucions, entitats i particulars. L’acte, que ha tingut lloc al cinema Catalunya, ha comptat amb la presència del president de Caixa Terrassa, Francesc Astals, i del regidor de Societat del Coneixement, Xavier Martín.

“Tots els llocs en un sol lloc”, el lema de terrassa·net, sintetitza la filosofia del portal: aglutinar en un sol espai dins la xarxa tota la informació actualitzada sobre la ciutat, disponible o no a Internet, de manera que el ciutadà pot fer les gestions que necessita i obtenir la informació que precisa amb el mínim esforç possible. L’objectiu és que qualsevol persona pugui trobar allò que busca de manera més ràpida i directa que si ho fa a través dels cercadors més potents.

El portal s’adreça a totes les persones, institucions i entitats que busquen informació actualitzada sobre qualsevol aspecte relacionat amb la ciutat o puguin aportar-ne alguna, independentment de si estan vinculades o no a la ciutat. Una de les principals característiques de terrassa·net és la bidireccionalitat de la informació: L’usuari, empresa o particular, pot consultar tots els continguts del web però també pot ser-ne part activa, ja sigui aportant els seus propis continguts o opinant sobre els que ja hi ha. El portal vol aconseguir la màxima participació de les institucions, entitats, organitzacions i empreses vinculades amb Terrassa i que puguin subministrar informació i serveis d’interès pels ciutadans.

Una altra mostra de la vocació del portal d’arribar a tothom és el fet que terrassa·net és un dels primers portals que compleix la normativa europea d’accessibilitat web, incorporant totes les facilitats per tal que persones amb disminucions sensorials puguin accedir als continguts del web.
Continguts

El portal proporciona continguts i serveis actualitzats d’interès local alhora que afavoreix la comunicació i les relacions entre els ciutadans, institucions, empreses i entitats de qualsevol àmbit.

terrassa·net integra totes les informacions generades pel conjunt de la societat per tal d’oferir una eina útil per tots els ciutadans i esdevenir un espai d’expressió i debat que vinculi tots els àmbits i agents socials de Terrassa.

El portal s’estructura en quatre grans eixos temàtics:

· Treball i ocupació
· Viure i salut
· Educació i formació
· Oci i esport

També incorpora les següents seccions:

· Agenda ciutadana
· Directori d’institucions, entitats i comerços agrupats en categories
· Actualitat de la ciutat
· Enquestes, opinió i fòrums de debat sobre temes que afecten la ciutat
· Plànol
· Informació meteorològica

L’actualitat l’aportaran els mateixos membres actius del portal, que pretén ser reflexiu, obrint fòrums de debat pels temes que preocupen els ciutadans.

Un dels avantatges de terrassa·net respecte qualsevol altre portal és la transversalitat de la informació. Dels resultats que obtinguem a través de la consulta podrem accedir a tot allò que hi està relacionat.

Per exemple, buscant un comerç podrem saber de forma directa, entre altres dades:

· La seva ubicació al plànol
· Quins serveis o productes ofereix
· Quins altres comerços ofereixen els mateixos productes o serveis
· Quins altres comerços hi ha al mateix carrer

La informació de serveis pot ser localitzada mitjançant una eina multi-cerca. Així, podrem demanar els actes culturals que es facin:

· En un districte
· Organitzats per una entitat
· En un dia determinat
· D’un tipus d’acte en concret
Un projecte de ciutat

Des dels seus inicis, el projecte terrassa·net ha buscat la implicació activa de les principals institucions de la ciutat. A més de les dues entitats promotores, terrassa·net va tenir el suport inicial de quatre entitats fundadores més:

· Aigües de Terrassa
· Consorci Sanitari de Terrassa
· Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa
· Diari de Terrassa

A més, terrassa·net compta avui amb el patrocini i suport actiu de:

· CECOT
· Mútua de Terrassa
· Universitat Politècnica de Catalunya
· Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i comarca
· Col•legi d’Advocats de Terrassa
· Col•legi d’Agents Comercials de Terrassa
· Ràdio Terrassa

A gener del 2006, més de 30 entitats ja estan compromeses en col•laborar en el projecte i s’està en converses amb moltes d’altres per a què s’hi afegeixin i aportin continguts útils pels terrassencs o per les persones que vulguin conèixer la ciutat.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1