Dijous, 14 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ensenyament Jota - 20-11-2006.

La Rumba catalana, assignatura al IES Blanxart
La rumba catalana ha entrat als instituts del país. El ventilador s'ha engegat a l’IES Investigador Blanxart de la nostra ciutat Terrassa i arribarà a una quinzena de centres. Xavi Ciurans, el saltarí líder de Gertrudis, ha impartit la primera classe de rumba. Els estudiants terrassencs han composat una rumba amb l'ajuda de Ciurans. Els altres 'profes rumbers' que també donaran classes són Joan Garriga (La Troba Kung-Fú i exDusminguet) i Antoni ‘Sicus’ Carbonell (Sabor de Gràcia). Aquestes lliçons s'integren a la iniciativa Músic del Mes. Un projecte que consisteix a fer que diferents músics i intèrprets visitin els centres de Secundària per explicar la seva experiència professional en el món de la música, a més d'impartir una lliçó pràctica als alumnes.

La rumba catalana, un estil nascut a finals dels anys cinquanta dins la comunitat gitana d’arreu dels Països Catalans (de Barcelona a Perpinyà, passant per la Terra Ferma), i que actualment viu un període de màxima eclosió artística i reivindicació, a partir de la fusió, amb Sabor de Gràcia, La Troba Kung-Fú, Gertrudis, Rauxa, Dijous Paella o Meztuca.

El programa del Músic del Mes està organitzat pel Consell Català de la Música i el Grup Enderrock i aquesta és la seva sisena edició. La nòmina de músics que hi han participat està composada per Pep Sala, Cris Juanico, Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto), Quim Vila, Marc Parrot, Llibert Fortuny, Yacine Belahcene (Cheb Balowski), Àlex i Bull (Inadaptats), Artur Gaya (Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries), Gerard Quintana, Titot (Brams), Pirat’s Sound Sistema, Lluís Gavaldà (Els Pets), Josep Thió i Natxo Tarrés (Gossos). La iniciativa té el suport dels Departaments d’Educació i Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Societat General d’Autors i Editors i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1