Dijous, 14 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ensenyament Redacció - 26-06-2006.
Cada any més de 200.000 persones s'operen els ulls per solucionar deficiències de la visió

L'EUOOT organitza les primeres jornades de cirurgia refractiva al Campus de la UPC a Terrassa
L'Escola Universitària d'Òptica i Optometria de Terrassa (EUOOT) organitza, els dies 26 i 27 de juny, les primeres jornades de cirurgia refractiva al Campus de la UPC a Terrassa. Els mètodes i la investigació envers a aquesta solució mèdica per eliminar les deficiències visuals han evolucionat i ha quedat palès, després d'anys d'experiència, que optometristes i oftalmòlegs han d'intervenir d'una manera o altre en el procés. Les jornades es plantegen, doncs, des d'un punt de vista multidisciplinar. A les jornades hi participen professionals de renom nacional i internacional en l'àmbit de l'optometeria i l'oftalmologia.

Cada any, més de 200.000 persones s'operen de la vista per solucionar deficiències de la visió i evitar la dependència d'un sistema òptic extern, o perquè els seu problema no es pot solucionar amb ulleres o lents de contacte. La cirurgia refractiva s'inicia a finals dels anys 80 amb tècniques molt agressives i poc predictibles. Des de llavors s'han desenvolupat noves tècniques que combinen el làser i la informàtica, com ara el LASIK o el LASEK. Aquestes tècniques garanteixen molt més l'èxit de les operacions i disminueixen els problemes greus fins arribar a l'1% del total d'operacions. To i així, a vegades el pacient necessita durant algun temps algun tipus de suport òptic depenent del tipus d'operació o disfunció visual que pateix.

l'EUOOT ha decidit organitzar les primers jornades de cirurgia refractiva al Campus de la UPC a Terrassa i oferir una tribuna on participaran professionals de renom nacional i internacional. Optometristes de reconegut prestigi, com ara César Villa, o oftalmòlegs de renom internacional, com ara Carles Verges, participaran en aquestes jornades que tindran lloc entre els dies 26 i 27 de juny.

Nuria Lupon, directora de l'EUOOT, ha obert les jornades avui a les 9. A partir de llavors, oftalmòlegs, optometristes investigadors i professors han exposat i exposaran les novetats més destacades en les tècniques de cirurgia refractiva i en les solucions optomètriques més adients per solucionar distorsions després de les operacions. Els temes sobre els quals se centraran les jornades fan referència a la utilització del làser, l'avaluació de la qualitat òptica de l'ull, el preoperatori i el postoperatori a la cirurgia refractiva, les ulleres més adients per després d'una intervenció, les distorsions visuals que es produeixen i els filtres òptics més adequats per evitar-les, o la cirurgia en casos concrets com ara a la presbícia, els estrabismes o e glaucoma.

El 27 de juny, però, tindran lloc les intervencions de César Villa, un dels més reconeguts optometristes en l'àmbit nacional i internacional, i Carles Vergès, oftalmòleg de renom mundial.

César Villa oferirà dues ponències. La primera serà a les 11.15 hores i versarà sobre la distorsió luminosa a la nit després d'una intervenció amb l'anomenada tecnologia LASIK, la segona ponència serà a les 12.15 hores, en què César Villa exposarà diferents casos clínics. Per la seva part, Carles Vergès explicarà, a partir de les 16.40 hores, la cirurgia refractiva en casos de vista cansada o presbícia, una deficiència visual que pateixen totes les persones a partir dels 40 anys, més del 60% de la població espanyola.

Informació
Jornades de cirurgia refractiva: Dies 26 i 27 de juny.
Lloc: EUOOT. C/Violinista Vellsolà 37. Terrassa
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1