Dijous, 14 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Economia i Empresa Endika A.A. i Lluís R.A. - 13-02-2007.
La Sección de Economía del periódico CNT quiere dedicar este artículo a Emilio Mejías Tejada, militante del sindicato de la construcción de la CNT de Madrid asesinado en la estación de Atocha mientras repartía propaganda contra la reforma laboral el 17 de diciembre de 2000. No olvidamos ni perdonamos.

Gente sin casa, casas sin gente. ¿Como se entiende?(I)
La dificultad de acceder a una vivienda, ya sea de alquiler o de compra, es quizás una de las cuestiones que más preocupan a la mayoría de los trabajadores en el estado español hoy en día. La cuestión de la vivienda tiene sus explicaciones principales en el mundo de la economía. Es por este motivo que en este articulo, hecho colectivamente por miembros de la Redacción de la Sección de Economía de este periódico, y tal como dice el título, que es un conocido lema del movimiento okupa, trataremos de indagar sobre todo lo que implica una vivienda, es decir, cuál es el valor real y cómo se determinan los precios; qué implicaciones tiene en la economía el sector de la construcción; cómo influye, interviniendo o no, el Estado; qué factores explican la burbuja inmobiliaria; qué consecuencias tiene este crecimiento desmesurado de las construcciones; posibles alternativas de lucha, etc. Pasaremos, pues, a intentar desgranar estos aspectos que nos llevarán a terminar el artículo el próximo mes de marzo con la segunda y última parte. Además, en este número queremos inaugurar un nuevo apartado de esta sección. Se trata de "La mano invisible", donde tratamos de destacar quién se está beneficiando con esta situación. En números siguientes, aprovecharemos este apartado para traer a las páginas del CNT a quienes nos dominan política y económicamente desde diferentes ámbitos de nuestra sociedad.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Aigües de Terrassa - 01-02-2007.

ACTUACIONS I INVERSIONS TÈCNIQUES D'AIGÜES DE TERRASSA AL 2006 I PLA D'ACTUACIONS DE 2007.
Aigües de Terrassa, que disposa de la certificació en qualitat segons la norma UNE-EN ISO 9001, durant l’any 2006 ha renovat la inscripció del centre de Terrassa en el registre d’empreses adherides al sistema comunitari de gestió i auditoria ambiental EMAS, que acredita l’esforç en defensa del medi ambient que es fa, més enllà del compliment de la legislació ambiental.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Anònim - 21-11-2006.
L'obertura serà el proper dijous dia 30 i, amb ella, la companyia gallega inaugurarà el seu tercer centre a Catalunya

Bricoking obre a Terrassa el seu tercer establiment a Catalunya
El Grup Jaerod, matriu de la cadena d’establiments de bricolatge Bricoking, obrirà la propera setmana a Terrassa el seu vintè centre. Es tracta del tercer que aquesta firma inaugura a Catalunya, on ja estan en funcionament Bricoking Lleida i Bricoking Valls. Amb l’obertura ara del nou centre a Terrassa, el grup incrementa la seva presència a Catalunya i continua amb el seu pla d’expansió per tota Espanya. La companyia gallega Bricoking s’ha consolidat aquest any com la cadena espanyola líder en distribució i venda d’articles de bricolatge. En l’actualitat, la firma té una forta presència a les comunitats de Castella-Lleó, Castella-La Manxa, Catalunya, Andalusia, l’àrea mediterrànea, Navarra y Galícia, posant a disposició del públic més de 50.000 metres quadrats comercials, on es dóna feina a més de 375 persones.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Redacció - 09-06-2006.

La Cambra celebra 10 anys de formació de directius
El proper dilluns 12 de juny, a les 12,30 hores, la Cambra presentarà una novedosa eina d’autodiagnòstic de competències directives (ACD) que ha desenvolupat la institució després de l’experiència acumulada en els 10 anys de vida dels programes NORD de formació de directius que ha impulsat la institució. Un total de 200 directius han participat en les programes NORD de la Cambra.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Redacció - 19-05-2006.

Dotze empreses viatjan a Aràbia, Kuwait i Emirats Àrabs amb la Cambra de Comerç
Un total de dotze empreses participaran en una missió comercial a Aràbia, Kuwait i Emirats Àrabs de la mà de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa a partir de demà divendres, dia 19, i fins al 29 de maig. Aquesta missió està organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, dins del Pla d’Acció Internacional 2006 del Consell General de Cambres de Catalunya. L’objectiu d’aquesta missió comercial és facilitar a les empreses participants els contactes amb les empreses d’Aràbia, Kuwait i Emirats Àrabs per tal de crear vincles i aprofundir relacions comercials.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Redacció - 11-05-2006.

CECOT no veu amb bons ulls la reforma laboral
Les mesures proposades per la Taula de diàleg social no han introduït cap novetat substancial respecte a la situació anterior i, per tant, a criteri de la Cecot, el sector empresarial i econòmic ha tornat a perdre quatre anys més per tal de fer un salt endavant i deixar de perdre competitivitat. La patronal catalana Cecot creu que, una vegada més, s’ha perdut una oportunitat per abordar els problemes reals de les pimes des d’un punt laboral, com ara la flexibilitat en la substitució de les baixes, la polivalència, la mobilitat geogràfica, etc. En l´enquesta que la patronal va realitzar entre les seves empreses associades el passat mes d´abril, el 56,41% dels enquestats afirma que la indemnització d’eventuals a nous contractes indefinits no és el principal problema laboral a la seva empresa. La qual cosa ens demostra que la reforma no es basa en les principals necessitats de les empreses. Tant és així que, davant la proposta de posar en marxa el contracte amb una indemnització de 33 dies per any amb un màxim de 24 mensualitats en paral.lel a l´actual de 45 dies, únicament el 25,64% dels empresaris consultats creu que serà beneficiós per la seva empresa.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Redacció - 09-05-2006.
Comunicat de la CGT davant la Reforma Laboral pactada per sindicats, patronal i el govern central

Govern, Empresaris, CC.OO i UGT, consoliden el model flexible i precari de relacions laborals
Des de 1997, data de l'última Reforma Laboral pactada entre els mateixos actors, en la qual es crea el contracte de foment d'ocupació amb una disminució de drets en origen (33 dies d'indemnització), fins a aquesta nova reforma pactada en el 2006, el mercat de treball s'ha mostrat com una eina de flexibilització i desregulació de drets laborals. A partir de les diferents reformes laborals de 1980, 1994, 1997 i 2002, i fins a l'actualitat, milions de persones es veuen atrapades en el macabre sistema de relacions laborals: les empreses externalitzen les seves activitats, es desprenen de treballadors/es directes per mecanismes com acomiadaments individuals, ETT i prejubilacions, i aquests mateixos treballadors, o el seu relleu per milions de joves, tornen i ingressen al mercat de treball, amb contractes d'obra o servei o per circumstàncies de la producció i jurídicament depenent de contrates i/o subcontrates.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Redacció - 09-05-2006.

9 de cada 10 empreses tenen una línia d'Internet ADSL
La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha presentat un estudi sobre “l’ús d’Internet i ADSL a les empreses de la Cambra de Comerç de Terrassa” actualitzat fins l’any 2005, per poder comprovar el grau d’implantació de la xarxa de banda ampla i l’ús d’Internet per part de les empreses de la demarcació. Segons l’estudi, el 97% de les empreses enquestades disposa de connexió a Internet. Aquesta dada suposa un augment d’un 4% en relació a l’any 2003. La mitjana catalana és del 95.7 %, l’espanyola del 87 % i la de l’UE és del 89 %.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Redacció - 05-05-2006.
Entre el mes de gener i l’abril d’aquest any s’han formalitzat a Catalunya un total de 143.892 contractes indefinits, un 20% més que el mateix període de 2005

L'atur interanual es redueix des de fa dotze mesos a Catalunya
L’atur ha baixat de 10.584 persones a Catalunya durant el passat mes d’abril, el que suposa una reducció del 3,91%, respecte al mes de març. La xifra interanual també confirma el bon comportament del mercat de treball amb una reducció de 3.211 persones (-1,22%), respecte al mes d’abril de l’any anterior. A hores d’ara són 259.989 els treballadors i treballadores sense feina, 151.125 dones i 108.864 homes.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Economia i Empresa Redacció - 28-04-2006.

La Cambra informa a les empreses sobre ajuts per tramitar patents a l'estranger
La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa informa a les empreses sobre subvencions per a registrar patents a l’estranger. Aquestes subvencions, que són atorgades pel Ministeri d’Indústria i Tecnologia, cobreixen una part dels costos de la sol•licitud de patents a l’estranger. Són subvencionables fins a un 70% del seu import les taxes abonades per la tramitació de sol•licituds davant les oficines nacionals o regionals de patents i les despeses de traducció de les sol•licituds de patents o de models d’utilitat. Són subvencionables també fins a un 50% les taxes abonades en el procediment internacional del Tractat de Cooperació en matèria de Patents (PCT) quan la tramitació es realitzi a través de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM).
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
« Pàgina anterior Més notícies »
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1