Dilluns, 14 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ecologia i sostenibilitat Aigües de Terrassa - 23-01-2007.
El sistema comunitari europeu promou millores contínues del comportament medioambiental

Aigües de Terrassa renova l'acreditació EMAS
Aigües de Terrassa ha renovat l’acreditació EMAS, Eco-Management and Audit Scheme. Aquest sistema comunitari de gestió i auditoria mediambiental té per objecte promoure millores contínues del comportament mediambiental de totes les organitzacions europees. Les empreses i organitzacions amb l’acreditació EMAS es caracteritzen pel seu esforç voluntari en defensa del medi ambient, més enllà del compliment de la legislació ambiental.

L’EMAS és una eina de gestió d’aplicació voluntària que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental. Aquest sistema controla exhaustivament diversos aspectes ambientals com les emissions atmosfèriques, les principals fonts emissores de soroll, el consum d’aigua, la generació de residus, les accions de sensibilització o el rendiment energètic, entre d’altres aspectes. Aigües de Terrassa va ser la primera empresa a l’estat espanyol en obtenir l’acreditació EMAS a l’any 2001 en el sector d’abastament i de sanejament, i va ser de les 30 primeres a nivell europeu.

Aigües de Terrassa va començar a adoptar una política encaminada a la creació d’un sistema de gestió mediambiental gairebé en paral•lel a la certificació de l’any 98 del sistema d’assegurament de la qualitat ISO 9001. Aquesta política culmina, primer, el mes de desembre de l’any 2000 quan LGAI Technological Center certifica el Sistema de Gestió Ambiental (SGA) segons la norma ISO 14001 i posteriorment al desembre del 2001 quan s’obté la verificació segons l’EMAS. L’àmbit de l’abast del sistema és el tractament i distribució d’aigua potable a la ciutat de Terrassa i municipis de Viladecavalls, Ullastrell, Rellinars i Vacarisses, les estacions de bombeig i dipòsits i el Laboratori d’anàlisi fisico-químiques i microbiològiques d’aigües potables i aigües residuals.

L'avaluació sistemàtica, periòdica i objectiva d'aquest sistema és responsabilitat del comitè de qualitat i medi ambient que presideix la Sra. Marta Brull, Sots-directora de Qualitat i Mediambient. Les principals funcions d’aquest són revisar la Política Mediambiental, definir els objectius i fites mediambientals, redactar el programa mediambiental així com els seus indicadors, assignar responsabilitats, mitjans, terminis i seguiment per garantir la consecució dels objectius, donar resposta a reclamacions de parts interessades, definir els costos mediambientals, anàlisi dels resultats d’auditories, revisar el sistema de gestió mediambiental, aprovar el Pla d’auditories internes.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1