Divendres, 18 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 16-03-2006.
El Departament de Medi Ambient i Habitatge, la Diputació, l’Ajuntament i els gremis de flequers de Terrassa duran a terme una prova pilot

Els flequers de Terrassa deixaran de donar bosses de plàstic d'un sol ús
Aquest dimecres alvador Milà, conseller de Medi Ambient i Habitatge i president de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Núria Buenaventura, presidenta delegada de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Pere Navarro, alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Andreu Llargués, president del Gremi de flequers de la província de Barcelona, i Josep M. Carné, president del Gremi de flequers de Terrassa i comarca, han signat al Departament de Medi Ambient i Habitatge, un conveni per realitzar una prova pilot entre els forns i fleques de Terrassa, que deixaran de regalar bosses de plàstic als clients.

El projecte té un cost estimat de 90.000 euros, que financen a parts iguals l’Agència de Residus de Catalunya, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Terrassa.

La primera acció fruit d’aquest conveni és la creació de la Xarxa de forns per a la prevenció dels residus, que fomentarà diverses iniciatives per reduir la quantitat de residus que produeixen aquests comerços. La més destacable és que deixaran de regalar les bosses de plàstic d’un sol ús. A canvi, els establiments de la xarxa lliuraran als seus clients coixineres de pa reutilitzables, a més de material informatiu.

Un dels motius per fer aquesta prova pilot a Terrassa és que el març del 2005, l’Ajuntament va iniciar al barri de Sant Pere la campanya de prevenció de residus i consum responsable: A Sant Pere reduïm els residus!. El conveni signat avui neix com a fruit d’aquell projecte presentat pel Centre d’Estudis i Projectes Ambientals (CEPA).

Els envasos i embolcalls d’un sol ús, les bosses de plàstic d’entre ells, són els principals responsables de l’increment continuat de la brossa al nostre país. Per aquest motiu, la prevenció –actuacions adreçades a reduir la quantitat de residus que generem– és una de les prioritats del Pla d’acció per a la gestió de residus municipals 2005-2012, desenvolupat per l’ARC i aprovat el proppassat mes d’octubre.

I, en aquest sentit, un dels objectius és fomentar, per part de l’ARC, i la implicació de la societat civil, la cogestió i els acords voluntaris. El conveni signat avui se situa en aquest context.
Altres actuacions per reduir els residus a Catalunya

D’entre les actuacions en matèria de prevenció de residus, una de les prioritats de l’ARC ha estat aprovar una línia d’ajuts per a projectes en aquest àmbit. Aquestes subvencions, que no existien en l’anterior etapa de govern, es destinen als ens locals, a les universitats i a les entitats sense ànim de lucre de Catalunya. Així, el primer any es van destinar prop d’un milió d’euros a 40 projectes. El 2005 es van subvencionar 65 projectes amb dos milions d’euros, i la tercera convocatòria tindrà la mateixa dotació pressupostària.

L’ARC, a través del Centre Català del Reciclatge, també ha promogut el Conveni de Prevenció de Residus Municipals, al qual ja s’hi han adherit 57 entitats (41 administracions públiques, 8 empreses privades, 3 universitats i 5 entitats sense ànim de lucre).
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1