Dijous, 14 de novembre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 14-04-2006.

Els embassaments i aqüífers de les conques internes de Catalunya recuperen els seus nivells de normalitat
El primer trimestre de l’any ha estat el quart més plujós dels darrers deu anys, la qual cosa ha permès una important recuperació dels embassaments i dels aqüífers de les conques internes de Catalunya, fet especialment destacat després de la sequera que es va patir l’any passat. L’augment total en les reserves durant el mes de març ha estat de 49,76 hm3, dels quals 25,54 hm3 han entrat del sistema Ter i 24,31 hm³ del Llobregat. El sistema Ter assoleix per tant un 80,36% de la seva capacitat mentre que el sistema Llobregat es troba al 67,71%. Durant el mes de març les reserves han evolucionat a l’alça assolint uns percentils del 50% i el 85%, confirmant així que l’estat és millor que en els anys de sequera, tot i que no s’ha assolit encara els nivells dels anys 2003 i 2004.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 16-03-2006.
El Departament de Medi Ambient i Habitatge, la Diputació, l’Ajuntament i els gremis de flequers de Terrassa duran a terme una prova pilot

Els flequers de Terrassa deixaran de donar bosses de plàstic d'un sol ús
Aquest dimecres alvador Milà, conseller de Medi Ambient i Habitatge i president de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Núria Buenaventura, presidenta delegada de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Pere Navarro, alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Andreu Llargués, president del Gremi de flequers de la província de Barcelona, i Josep M. Carné, president del Gremi de flequers de Terrassa i comarca, han signat al Departament de Medi Ambient i Habitatge, un conveni per realitzar una prova pilot entre els forns i fleques de Terrassa, que deixaran de regalar bosses de plàstic als clients.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 13-12-2005.
El regidor de Manteniment Urbà presidirà l’obertura de l’acte

Vallparadís acull una jornada tècnica sobre l'eficència en l'ús de l'aigua per a reg
El regidor de Manteniment Urbà, Juan Jiménez, presidirà aquest dimarts al matí l’acte d’obertura de la jornada tècnica “Eficiència en l’ús de l’aigua per al reg de parcs i jardins” que tindrà lloc a la Sala Auditori del Parc. L’acte començarà a les 9h i s’allargarà fins les 19h, aproximadament. La jornada comptarà amb la participació de més de 60 especialistes, sobretot tècnics municipals de diferents poblacions catalanes, i s’hi exposaran les experiències portades a terme per diferents ajuntaments de Catalunya que, en alguns casos, han permès reduir a una quarta part el consum d’aigua per a reg. Entre els ajuntaments que exposaran les seves experiències hi ha els de Terrassa, Barcelona, Mataró i Manresa.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 02-12-2005.
La recuperació de les reserves a totes les conques hidrogràfiques comporta l’esgotament de la vigència del Decret de sequera

Totes les conques de Catalunya tornen a la normalitat
Les pluges caigudes durant els mesos d’octubre i novembre han permès recuperar els nivells dels embassaments a les conques internes de Catalunya per sobre del 47%. Aquest increment és d’un 12% de mitjana i representa un total de 330 hm3, però l’any passat aquestes reserves se situaven en el 63% (436 hm3). A l’àmbit Ter-Llobregat, l’increment de reserves en el període esmentat ha estat de 98 hm3, fet que ha permès que totes les conques tornin a la normalitat i, en conseqüència, finalitzi la vigència del Decret 93/2005, de 17 de maig, d’adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics, i el d’emergència 207/2005.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 23-11-2005.
Les Jornades sobre Mobilitat, Transport i Canvi Climàtic busquen obrir un espai de debat i de reflexió entorn d’aquesta matèria

ADENC i Generalitat presenten unes jornades sobre l'impacte ambiental de l'actual model de mobilitat
El director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, Jordi Cañas, el president de l’Associació per a l’Estudi i la Defensa de la Natura (ADENC), Pep Monterde, i el coordinador de les Jornades sobre Mobilitat, Transport i Canvi Climàtic, Pau G. Avellaneda, han presentat aquest dimarts aquestes jornades, que se celebraran a Barcelona els propers 25 i 26 de novembre al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Aquestes jornades pretenen sensibilitzar la ciutadania sobre l’impacte ambiental del model de mobilitat actual, basat en la urbanització extensiva del territori i l’ús incontrolat del vehicle privat.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 19-11-2005.

Onze empreses marxen diumenge a Singapur, Malàsia i Vietnam amb la Cambra de Terrassa
Un total d’11 empreses participaran en una missió comercial organitzada per la Cambra de Comerç i indústria de Terrassa a Singapur, Malàisia i Vietnam, des del proper dissabte 19 de novembre fins a l’u de desembre. L’objectiu d’aquesta missió comercial és facilitar el contacte entre les empreses catalanes i les de Singapur, Malàisia i Vietnam per tal de crear vincles i relacions comercials.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Josep Sort - 07-10-2005.

Els agents rurals enxampen el presumpte autor d'un incendi a Matadepera
Efectius del cos d'Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge van enxampar ahir dijous un home que intentava calar foc al bosc de Can Candi de Matadepera, al Vallès Occidental. Els fets van passar a la mateixa zona on dimarts passat es va produir un petit incendi forestal.

Els agents van sorprendre el sospitós quan intentava cremar la vegetació amb la combustió de paper higiènic que prèviament havia tret de la seva motxilla, moment en què va ser detingut.

El presumpte autor de l'incendi, veí de València i amb antecedents penals per petits robatoris, va quedar ahir al vespre sota custòdia de la Guàrdia Civil per passar a disposició judicial en les pròximes hores. 
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Josep Sort - 20-09-2005.
Es la primera Cambra de Comerç catalana a obtenir la certificació mediambiental

La Cambra de Terrassa certificada amb la ISO-14.001 de gestió mediambiental
La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha obtingut la certificació del sistema de gestió mediambiental segons la norma ISO 14.001:2004 que compromet a l'entitat a desenvolupar la seva activitat de forma respectuosa amb el medi ambient. Es tracta de la primera Cambra de Comerç de Catalunya a obtenir aquesta certificació. La Cambra de Terrassa també ha renovat la certificació de qualitat ISO 9001:2000 per a tots els seus serveis empresarials de  formació, informació comercial, tramitacions, internacionalització i assessorament.
L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 05-09-2005.

La instal·lació solar fotovoltaica de la Deixalleria de Can Casanovas s'ampliarà

L'Ajuntament de Terrassa ampliarà la instal·lació solar fotovoltaica de la Deixalleria Municipal de Can Casanovas per cobrir l'increment de les necessitats energètiques de l'equipament. Aquesta deixalleria és una instal·lació energèticament autosuficient gràcies a la utilització d'energia solar tèrmica i fotovoltaica, ja que disposa d'una instal·lació solar autònoma mixta des de la seva inauguració el 2002. Amb el pas del temps i l'increment del consum elèctric a l'equipament, la instal·lació fotovoltaica és insuficient per cobrir les necessitats energètiques. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Terrassa, a través de l'empresa Eco-equip S.A.M ha convocat un concurs de licitació d'obres perquè es puguin presentar les empreses interessades en realitzar la instal·lació. El termini per presentar les ofertes s'obre demà i finalitzarà el pròxim 21 de setembre a les 13h a la seu de l'empresa Eco-equip.

L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
Ecologia i sostenibilitat Redacció - 17-08-2005.
La conca de la Muga, que es mantenia en situació de normalitat, entra també en la situació d'excepcionalitat

L'ACA manté la situació d'excepcionalitat 1 a la pràctica totalitat del territori de Catalunya

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), organisme que depèn del Departament de Medi Ambient i Habitatge, manté les mesures de restricció d'usos de l'aigua a la fase d'excepcionalitat 1 a gairebé tot Catalunya, tret de la conca de la Garona i el sistema Siurana-Riudecanyes. Aquesta revisió es realitza cada quinze dies. La situació hidrològica evoluciona cap a escenaris més pessimistes com a conseqüència de la reducció progressiva de les reserves i la manca d'aportacions, tal com era previsible atesa l'època de l'any. Aquesta situació és especialment preocupant a les conques dels rius Llobregat i Cardener, les reserves dels quals es troben al 25% de la seva capacitat màxima.

L'article segueix a la pàgina següent
Comentaris? - Cap comentari
.
« Pàgina anterior Més notícies »
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1