Diumenge, 16 de desembre 2018
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Cultura Josep Sort - 08-06-2004.

El Museu de Terrassa cedeix una Mare de Déu per una exposició al Fòrum 2004
El Museu de Terrassa ha deixat en préstec temporal la Mare de Déu de Sant Cugat, una escultura medieval, per a l'exposició "Objecte i Memòria" del Museu Frederic Marès de Barcelona, dins el marc del Fòrum Universal de les Cultures.
La Mare de Déu de Sant Cugat és una talla policroma del segle XIII, que va es va utilitzar com a reliquiari. En el seu interior s'hi va trobar un conjunt de relíquies, embolcallades amb roba de sac, i diversos pergamins que ens mostren la data exacta d'execució de la imatge, l'any 1218. L'escultura s'exhibeix dins l'àmbit medieval de l'exposició permanent del Museu de Terrassa al Castell Cartoixa de Vallparadís.

L'escultura cedida pel Museu de Terrassa encaixa perfectament amb els continguts de la mostra, que es pot veure fins al 26 de setembre del 2004 al Museu Marès. "Objecte i memòria" és una reflexió sobre la necessitat humana de preservar el record del passat. La mostra intenta, a partir del poder evocador dels objectes que s'hi exhibeixen, per una banda provocar la memòria del visitant i, per una altra, fer un recorregut cronològic a través de la història del cristianisme fins al segle XX a partir d'un objecte com el reliquiari. Aquest, íntimament lligat a la tradició cristiana, tenia per funció conservar i venerar les relíquies de sants. A l'exposició s'hi exhibeixen una cinquantena d'objectes que procedeixen directament o que han estat en contacte amb determinades persones i/o circumstàncies, no sempre de caire religiós. Així, la mostra permet contemplar des d'una guitarra de Bruce Springsteen a fragments del mur de Berlín, passant per reliquiaris com el braç de sant Joan Crisòstom o una escultura reliquiari del Congo. Els objectes exhibits procedeixen de museus i col·leccions d'arreu de Catalunya, Espanya, França i Portugal.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1