Dilluns, 17 de desembre 2018
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Cultura Josep Sort - 03-03-2004.
Pedro G. Romero i el col·lectiu Rotor continuaran les seves activitats al cicle

Dora García presenta demà el seu projecte a "Processos Oberts"
"Processos Oberts", el projecte amb el qual Terrassa participa al Fòrum 2004, proposa noves activitats per a demà dimecres. D'una banda, la presentació de Dora Garcia, i d'una altra, les noves accions de Pedro G. Romero i del col·lectiu Rotor.
Dora Garcia presentarà demà a les 11h a la Sala Maria Plans (Plaça Didó, 1) el projecte "Factor Humà", una sèrie de performances individuals que s'entrecreuen per a acabar formant una gran performance col·lectiva. Garcia presenta avui "Factor Humà" als alumnes del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Fundació Politècnica, i demà l'exposarà al públic en general. El projecte requereix la participació de voluntaris com a performers, i l'artista espera despertar l'interès dels assistents a l'acte per tal que s'impliquin en aquesta proposta artística.

Dora García (Valladolid, 1965) resideix actualment a Brussel·les, després d'haver viscut a Madrid, Amsterdam i Anvers. El seu treball adopta diferents formes i suports, des de la fotografia i el dibuix fins a internet, el vídeo o la performance. Els seus temes recurrents són el condicionament social, causes i casualitats, atzar i determinisme i les contradiccions de tot tipus. La seva obra a nivell general podria ser entesa com una reflexió sobre allò que realment s'exhibeix en una exposició i sobre els elements constitutius d'un fet artístic (artista, obra, públic, lloc i moment) configurant així una exploració, anàlisi, crítica i deconstrucció de l'art com a institució.

El treball de Dora Garcia s'ha exposat al Museu d'Art Contemporani de Barcelona i a la Biennal d'Istambul, entre altres espais. Actualment prepara projectes que es podran veure a França i Holanda, i al seu web ( http://www.doragarcia.net).

Pedro G. Romero, qui aquesta tarda presenta el seu "Arxiu F.X." sobre la violència iconoclasta al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, portarà demà la seva segona activitat a un àmbit ben diferent: el Centro Cultural Andaluz de Alcalá la Real i Comarca acollirà la presentació de "Máquina P.H.", una particular immersió de Pedro G. Romero en el món del flamenc, qui ha investigat totes les seves dimensions, des de la purament artística fins a la social, antropològica i històrica. L'acte de demà consistirà en una xerrada sobre el projecte i un col·loqui amb els assistents sobre la presència del flamenc a Terrassa.

Finalment, demà tindrà lloc la segona activitat de "Cantar el Carrer", projecte del col·lectiu Rotor. Es tracta d'una performance pels carrers de la ciutat, buscant la implicació dels vianants i enregistrant el so per a crear una mena de composició musical. El punt de trobada per a participar en aquesta activitat serà la plaça del Rector Homs, a les 13h.

"Processos Oberts" és una proposta innovadora sota la direcció de Manuel Olveira que vol investigar en els processos creatius i les relacions de l'artista i la seva obra amb l'entorn, en aquest cas la ciutat de Terrassa. Fins el proper 7 de març, 13 artistes internacionals presentaran a Terrassa els seus projectes, que es podran seguir durant els propers mesos a través de diferents activitats, un espai de documentació i un weblog (diari interactiu a internet) que es pot trobar a www.p-oberts.org. Al juliol els artistes tornaran a Terrassa per a presentar el resultat de la seva feina.

El projecte parteix d'una de les idees bàsiques de l'art conceptual, l'anomenat working progress (procés de treball) que estableix que l'obra d'art no és el producte final, sino el procés seguit per a crear aquest producte. En aquest sentit, Processos Oberts vol ser un aparador del procés de creació dels artistes i la seva relació amb l'espai públic, considerat com a un entramat de relacions socials, més que un espai físic. Per aquest motiu no serà necessària la presència física continuada dels artistes a Terrassa.

Els 11 artistes i col·lectius seleccionats per a participar a processos oberts són:

-Erick Beltrán (Mèxic D.F. 1974. Viu a Amsterdam).
-Col·lectiu Bik Van der Pol: Liesbeth Bik i Jos Van der Pol (Rotterdam).
-Paco Cao (Astúries, 1965. Viu a Nova York).
-Carolina Caycedo (Londres, 1978).
-Raimond Chaves (Bogotá, 1963. Viu a Barcelona).
-Daniel García Andújar (Almoradi, 1966. Viu a València).
-Dora García (Valladolid, 1965. Viu a Brussel·les).
-Pedro G. Romero (Aracena, 1964).
-Cova Macías (Oviedo, 1964. Viu a Barcelona).
-Col·lectiu Rotor: Vahida Ramujkić (Belgrad, 1973) i Laïa Sadurní (Barcelona, 1973).
-María Ruido (Ourense, 1967. Viu a Barcelona).

Processos Oberts està organitzat per l'Ajuntament de Terrassa i el centre de producció d'arts visuals i multimèdia Hangar.
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1