Dilluns, 22 de juliol 2019
infoTerrassa.com
La informaciˇ de Terrassa explicada pels terrassencs
M˛duls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Cultura Josep Borrell - 15-04-2009.

L'artista de Terrassa Gl˛ria Morera publica les seves mem˛ries
L'artista Gl˛ria Morera publica les seves mem˛ries:

“El Caballete Cojo-nudo” (Abadia editors)

L’artista Gl˛ria Morera, nascuda a Terrassa i atualment establerta a Santa Coloma de Farners des de l’any 1.974, publica aquest mes d’abril les seves mem˛ries. La presentaciˇ es farÓ coincidint amb la inauguraciˇ de l’exposiciˇ de pintures a l’oli “El mˇn de Gl˛ria Morera”.

Gl˛ria Morera, filla d’una famÝlia burgesa de Terrassa, es va formar a l’Escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Un cop llicenciada en Belles Arts, la seva pintura va ser premiada per l’Institut FrancŔs de Barcelona, amb una beca a ParÝs. Posteriorment, va impartir classes de dibuix a l’Escola TŔcnica Superior d’Arquitectura i en el Liceu FrancŔs de Barcelona. Gl˛ria Morera, que sempre ha lluitat per la igualtat de la dona en el mˇn de l'art, va organitzar i presidir el Salˇ FemenÝ d’Art Actual de Barcelona, de l’any 1.962 al 1.967.

Les seves mem˛ries comencen a partir de la Guerra Civil Espanyola i arriben fins als nostres dies. A travÚs de les vivŔncies Ýntimes, personals i professionals de la Gl˛ria, el lector podrÓ conŔixer diversos aspectes de la nostra hist˛ria mÚs recent, sempre amb l’art com a protagonista.

Gl˛ria Morera Ús una artista polifacŔtica que domina la pintura, l’escultura i la poesia. A Santa Coloma de Farners trobem escultures seves al Parc de Sant Salvador (Monument escult˛ric d’homenatge a Sant Salvador d’Horta), davant del Centre d’AssistŔncia PrimÓria (escultura dedicada als donants de Sang), a l’Ajuntament i en diverses col•leccions privades. Des de 1.959 fins ara, Gl˛ria Morera ha estat present en moltes exposicions individuals i col•lectives, tant a Catalunya com arreu de l’Estat Espanyol. ╔s autora de cinc poemaris i en tÚ dos mÚs en preparaciˇ.

El lector podrÓ conŔixer el creixement personal d'una dona que va destacar per avanšar-se al seu temps i que va convertir aquest fet en la seva creuada personal. Gl˛ria Morera explica que ”tota la meva vida he obrat molt sota les indicacions de la meva consciŔncia i he estat molt fidel a mi mateixa... el temps m’ha donat la raˇ.” De molt jove, ja estava molt implicada en la vida cultural barcelonina. Va organitzar i presidir el Salˇ FemenÝ d’Art Actual de Barcelona, de l’any 1962 al 1967. Per tant, el lector de les mem˛ries podrÓ connectar amb tot aix˛, la lluita d’una dona per fer-se un lloc en un mˇn i una Ŕpoca d’homes, les il•lusions, les decepcions, moments dramÓtics en la vida d’una persona, l’art, la cultura...

Les mem˛ries de Gl˛ria Morera es titulen “El caballete cojo-nudo”, perquŔ, segons explica ella mateixa “En els moments mÚs dramÓtics de la meva vida tenia un cavallet que estava coix, li faltava una roda, i d’aquÝ el tÝtol. A mÚs, sempre he pensat que en aquest mˇn si no ets “collonut”, estÓs perdut”.

La vida de Gl˛ria Morera ha transcorregut en diverses ciutats i poblacions catalanes: Terrassa, Barcelona, Santa Coloma de Farners i Llafranc. SerÓ en aquests punts, on farÓ la presentaciˇ de les seves mem˛ries. La primera tindrÓ lloc a la Gal-Gallery de Barcelona el proper 21 d’abril. CoincidirÓ amb la inauguraciˇ de l’exposiciˇ de pintures a l’oli “El mˇn de Gl˛ria Morera”. Els propers mesos es faran les presentacions en la resta de poblacions que han inspirat a aquesta artista.
.
Participa! Envia un missatge al f˛rum!
Connexiˇ
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1