Diumenge, 20 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informació de Terrassa explicada pels terrassencs
Mòduls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comunicació Redacció - 04-07-2006.

El Festival del "Rotllo" i el Concurs de Pla Sequència es posen en marxa
El Festival del "Rotllo" possiblement és l'unic festival exclusivament dedicat al muntatge intern i al super 8, que en la present edició es situa als 39 anys d'historia. L'evolució d'aquest certamen ha estat al llarg de la historia del cinema independent i de denuncia a l'Estat espanyol, amb molt resò, sobretot durant el periode dels 70-80. Pel que fa al Pla sequencia, va neixer fa dos anys amb l'intenció de pendre el relleu del Rollo. Consisteix en un concurs dedicat a curts d'un sol pla i que la seva duració sigui d'aproximadamen 3 minuts.
XXXIX CONCURS DEL ROTLLO CARACTERÍSTIQUES DEL CONCURS

Dirigit a tots els cineastes afeccionats. Cada participant podrà prendre part al concurs amb ROTLLOS de Super 8, sobre un tema lliurament escollit dintre de les modalitats de ficció, reportatge, animació i fantasia. La essència del concurs es que els participants han de lliura els rotllos a la Comissió Organitzadora SENSE REVELAR, així com adjuntar un CD amb una cançó escollida
per acompanyar en el moment de la projecció. Es recorda que no s'admeten músiques amb veus, comentaris ni efectes sonors. Tot rotllo no acompanyat de música es podrà projectar
mut.
RECEPCIÓ DELS FILMS

A l'efecte de mantenir l'anonimat s'haurà de lliurar juntament amb cada rotllo sense revelar la butlleta d'inscripció, degudament emplenada dins un sobre tancat. En el sobre tan sols constarà el títol de la pel·lícula i velocitat de projecció. El nom de l'autor no podrà figurar en
el film. Els rotllos hauran d'ésser tramesos a: CASAMADA FILMS, Sant Francesc 39 08221 Terrassa (Barcelona). El terme d'admissió del films es fins el dia 4 de setembre de 2006.
ORDRE DE PROJECCIONS

El sorteig per a establí l'ordre de projecció de les pel·lícules, es portarà a terme el dia 22 de setembre de 2006 a les 10 del vespre, en el local de la Societat. A l'acte hi poden assistir tots els participants.

Les projeccions tindran lloc els dies 6 i 7 d'octubre per la nit, en sessions públiques davant del jurat. El veredicte del Jurat serà inapel·lable i tindrà lloc després de l'última projecció pública.
PREMIS

El repartiment de premis serà efectuat l'última nit de projeccions, immediatament després del veredicte. No es declararà cap premi desert.

-PRIMER PREMI AL MILLOR FILM DEL CONCURS
Trofeu i 200 euros atorgat per la S.C.JOVENTUT TERRASSENCA
i la SECCIÓ DE CINEMA ( trofeu dissenyat per Josep Casamada i
creat exclusivament per al concurs del Rotllo).

-SEGON PREMI Trofeu.

-TERCER PREMI Trofeu.

PREMIS ESPECIALS
-A la millor interp. masculina- Trofeu.
-A la millor interp. femenina Trofeu.
-Al millor muntatge filmat Trofeu.
-Al millor film d'animació Trofeu.
-Al millor film humorístic Trofeu (dedicat a la memòria de Joan Casamada i Biosca)

PREMI ATORGAT PER VOTACIÓ POPULAR
Serà adjudicat un Premi especial al rotllo que per votació del públic assistent a l'acte obtingui major nombre de vots. Premi cedit per Casamada Films.
III CONCURS DE VÍDEO AMATEUR “EL PLA SEQÜÈNCIA”

Dirigit a tots els afeccionats al cine, el tema es lliure dintre de les modalitats de ficció, reportatge, experimental., docimental... El repte es aconseguir amb tota la imaginació possible cloure la pel·lícula en un sol pla: “el pla seqüència”. Per conservar una relació amb el concurs del “Rotllo” i per recuperar a aquells cineastes que ja no disposen de material de cine Super 8 i també incorporar als nous realitzadors i directors , la pel·lícula es pot rodar amb qualsevol càmara de vídeo i la durada ha de ser mínim de 3 i màxim 3 minuts i mig (la durada d'un rotllo). La pel·lícula es compondrà d'un títol, “el pla seqüència” i els crèdits finals.

En el “Pla seqüència” no s'admet cap fotograma (frame) d'un sol color (blanc, negre...), dos fotogrames idèntics (imatges estàtiques), dos fotogrames que no respectin una continuïtat de moviment normal (tall de càmara o d'edició), ni un fotograma que no tingui moviment escènic o d'interpretació, així com no es permet manipular la textura de la imatge (deformacions, grafisme, capes, efectes...)

El àudio, el títol i els crèdits finals son editables, per tant es pot utilitzar tant un so ambient com una banda sonora editada amb efectes, comentaris, doblatges i música. Els títols i els crèdits finals però han de ser de poca durada (la suma dels dos no pot sobrepassar els 30 segons i no han de tenir imatges).
RECEPCIÓ DELS VIDEOS I PREMIS

Les pel·lícules es poden entregar en VHS, DVD, o miniDV i hauran d'ésser tramesos a:

CASAMADA FILMS, Sant Francesc 39 08221 Terrassa (Barcelona). El terme d'admissió és el 18 de setembre de 2005.

VEREDICTE I PREMIS
El veredicte i las projeccions dels vídeos finalistes es faran el mateix dia del concurs del “Rotllo”, el 6 i 7 d'octubre.

Els vídeos seleccionats es projectaran en sessions especials abans de l'acte de cloenda del certamen.
-PRIMER PREMI amb trofeu i 200 euros
-SEGON PREMI amb trofeu i regal
-TERCER PREMI amb trofeu i regal
-PREMI ESPECIAL A LA INTERPRETACIÓ MASCULINA
-PREMI ESPECIAL A LA INTERPRETACIÓ FEMENINA
-PREMI ESPECIAL A LA FOTOGRAFIA
-PREMI ESPECIAL AL GUIÓ
-PREMI ESPECIAL A LA DIRECCIÓ
-PREMI ESPECIAL AL OPERADOR DE CÀMARA
.
Participa! Envia un missatge al fòrum!
Connexió
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1