Diumenge, 20 d'octubre 2019
infoTerrassa.com
La informaciˇ de Terrassa explicada pels terrassencs
M˛duls
.
.
Seccions
.
.
.
El temps a Terrassa
.
Webcam
.
.
Comunicaciˇ Redacciˇ - 01-07-2006.
Fa un any des de l'inici de la campanya demanant mÚs catalÓ a Diari de Terrassa

Raval de Montserrat, ahir. A l'antiga seu del Centre Excursionista hi penja una pancarta.
MÚs catalÓ al Diari de Terrassa aprofita la Festa Major per reinvindicar el catalÓ al rotatiu local
MÚs catalÓ al Diari de Terrassa, campanya ciutadana per demanar que el diari local de la ciutat es faci en catalÓ, ha aprofitat la Festa Major d'enguany per col.locar una sŔrie de pancartes en llocs estratŔgics de la ciutat: Plaša Vella (amb l'acudit de Miquel Ferreres), Raval de Montserrat, Plaša Nova, Vapor Ventallˇ, etc. TambÚ es repartiran octavetes amb l'acudit que per a la campanya ens ha fet el dibuixant de premsa Miquel Ferreres durant el cercavila de dissabte a la tarda. Els Minyons de Terrassa, el Ball d'en Serrallonga i altres grups de folklore popular es faran ress˛ de la campanya. InfoTerrassa·com dˇna suport a la campanya.

La campanya Ús conseqŘŔncia d'una trista realitat, Diari de Terrassa margina el catalÓ en totes les notÝcies que publica. Entre la ciutadania hi ha un sentiment molt generalitzat que ja Ús hora que aix˛ canvi´. Una enquesta d'Omnium Cultural va posar en relleu que un 63% de lectors del Diari voldrien una major presŔncia del catalÓ i menys d'un 9% no ho voldrien.

Al comenšament de la campanya 50 personalitats de la vida cultural terrassenca van signar un Manifest, ara entre signatures directes i adhesions a la pÓgina webb, sˇn mÚs de 3.300 les persones que han signat demanant mÚs catalÓ al Diari de Terrassa.

Finalment es vol destacar que la campanya per aconseguir mÚs catalÓ al Diari de Terrassa continuarÓ oberta fins aconseguir que la propietat del Diari reflexioni i atorgui al catalÓ el lloc destacat que mereix com a llengua pr˛pia de Catalunya.

Per a mÚs informaciˇ consulteu www.mescatalaaldiarideterrassa·org on trobareu al dia el moment de la campanya.
.
Participa! Envia un missatge al f˛rum!
Connexiˇ
.
Usuari:
Contrasenya:
Formulari d'alta
Recuperar contrasenya oblidada
.
.
.
(CC) Some Rights Reserved XML Valid HTML 4.01 Valid CSS1